Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.

ADEPLAST ADEZIV AFI GRESIE-FAIANTA INT 25KG (48BUC/PAL)

ADEPLAST ADEZIV AFI GRESIE-FAIANTA  INT 25KG (48BUC/PAL)
 
  Rating curent: 5,00 (1 voturi)
Cod: AFI
Producator: ADEPLAST| Share |

Descriere: Adeziv pentru lipirea plăcilor de faianţă şi gresie, la interior.

Caracteristici : Compozitie: Ciment, adaosuri minerale, polimeri de îmbunătăţire a aderenţei, plastificatori. - lucrabilitate uşoară; - aderenţă foarte bună; - rezistenţă ridicată.
Domenii de utilizare: Pentru lucrări de faianţare şi placări de gresie în interior, în medii uscate, pe suport rugos (tencuială cu ciment şi var, BCA, beton etc.).
Pregatirea suprafetei de lucru: Suprafaţa suport trebuie să fie întărită, curată, uscată fără fisuri sau crăpături, aderentă şi compactă, lipsită de grăsimi, pulberi, rezidiuri sfărămicioase, săruri. Mortarul vechi cu umflături şi scorojiri se îndepărtează. Pentru suport se va tencui cu mortar obişnuit pe bază de ciment şi var, sau cu mortare din familia ADEPLAST.
Modalitate de aplicare: Unelte utilizate: - găleată; - amestecător mecanic; - mistrie; - gletieră cu dinţi de 6x6 mm; - boloboc; - tăietor de faianţă. Pulberea se introduce în apă şi se începe amestecarea. Atât recipientul cât şi apa utilizată trebuie să fie curate. Se recomandă a se amesteca deodată o cantitate care se utilizează într-o oră. Amestecarea se face energic, de preferinţă mecanic (la o maşină de găurit electrică se ataşează un ax cu palete), până la obţinerea unui amestec cremos, omogen, uşor prelucrabil. Se aşteaptă 10 minute pentru desăvârşirea reacţiilor chimice şi se amestecă din nou energic. Pasta se pune pe suprafaţă în grosime de 4-5 mm, după care se greblează cu un dispozitiv tip pieptene, cu dinţi de 6-8 mm lăţime şi adâncime. Greblarea pastei are avantaj dublu: - creşte aderenţa plăcii pe suport şi se reduce consumul de material. Pasta depusă pe suport are proprietăţi adezive timp de 10-15 minute. Capacitatea adezivă a pastei se verifică prin atingerea suprafeţei cu degetele mâinii îndepărtate. Lipirea pastei pe degete înseamnă o adezivitate corespunzătoare. Pasta din găleată îşi păstrează proprietăţile adezive timp de cel puţin 2 ore. Curăţirea uneltelor se face cu apă înaintea întăririi. Temperatura mediului trebuie să fie între +5°C şi +30°C. Se va evita bătaia directă a razelor solare.
Recomandari: Rosturile se închid cu ADEZIVI DE ROSTURI ADEPLAST după o perioadă de întărire de minim 24 ore. Orice lucrări ulterioare pe suprafaţa placată se vor face după minimum 72 ore de la placare. La temperaturi sub 20°C timpul de întărire se prelungeşte. Suprafaţa devine utilizabilă după minim 24 ore, pentru rostuire cu adezivi ADEPLAST AR. În afară de recomandările de mai sus este importantă respectarea normelor şi standardelor în vigoare. Caracteristicile garantate se bazează pe experienţa practică şi pe testele efectuate. Condiţiile specifice locaţiei şi aplicării pot varia faţă de cele prezentate aici, aşadar, utilizarea corectă şi reuşită a produselor noastre nu este în sfera noastră de responsabilitate.
Depozitare: 12 luni de la data fabricaţiei, în condiţiile ambalajului închis şi depozitării în spaţii uscate.
Ambalare: În saci de 25 kg.
Consum specific: 3 - 4 kg / mp