Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.

ADEPLAST MORTAR TENCUIALA EXT MTE35 30KG (42BUC/PAL)

ADEPLAST MORTAR TENCUIALA EXT MTE35 30KG (42BUC/PAL)
 
  Nu exista rating!
Cod: mte
Producator: ADEPLAST| Share |

Domenii de utilizare: Se utilizează ca tencuieli şi finisare concomitentă pentru exterior cu metodă manuală clasică sau cu maşini de tencuit, în încăperi umede, precum la reparaţii mici ale tencuielii existente.

MT-E 35 / Mortar pentru tencuire şi reparaţii pentru exterior
Descriere: Mortar pentru tencuire şi reparaţii, aplicabil manual sau cu maşina de tencuit.
Caracteristici : - lucrabilitate uşoară; - aderenţă foarte bună; - dintr-o singură mână se face şi aplicarea mortarului şi finisarea; - aplicabil 2,5 cm grosime într-un singur strat; - suprafaţa super - finisată; - suprafaţă hidrofobă; - rezistenţă la intemperii foarte bună. Ciment, var, adaosuri minerale, polimeri de îmbunătăţire a aderenţei, lucrabilităţii, plastificatori.
Pregatirea suprafetei de lucru: Se aplică direct pe beton, cărămidă sau BCA. Se verifică starea pereţilor, se elimină eventualele ieşiri exagerate de mortar de zidărie, se elimină exfolierile, impurităţile şi praful de pe pereţi. Se montează canturile protectoare de colţuri şi se aplică o protecţie de folii şi bandă adezivă pe uşi şi geamuri. Se pregătesc plase de fibră de sticlă având o lăţime şi lungime cu minim 10 cm mai mare pentru armarea porţiunilor de perete neabsorbante, de exemplu porţiuni de grinzi de lemn sau de beton.
Modalitate de aplicare: Unelte utilizate: - găleată; - amestecător mecanic sau manual; - mistrie; - dreptar cu cuţit; - trafalet; - drişcă cu buretă roşie; - gletieră;
sau: - maşina de tencuit; - mistrie; - dreptar cu cuţit; - trafalet; - drişcă cu buretă roşie; - gletieră.
A. Mecanică cu maşina de tencuit: Se reglează cantitatea apei dozate conform necesarului de apă şi se aplică la grosime finală. Peste grinzile de beton, de lemn sau peste alte locuri neabsorbante se va introduce în mortar plasă de armare. Se uniformizează grosimea cu un dreptar, după care se lasă până se întăreşte puţin tencuiala aplicată (circa 3 ore). Când la pipăit nu mai este moale tencuiala se îndreaptă suprafaţa cu un trafalet. Se stropeşte uşor şi se drişcuieşte cu o drişcă din burete roşie. După circa 30 minute se poate finisa şi mai mult trecând peste suprafaţa obţinută cu o gletieră. B. Manuală:Pulberea se introduce în apă şi se amestecă energic, de preferinţă mecanic până la obţinerea unui amestec cremos, omogen, uşor prelucrabil. Se recomandă a se amesteca deodată o cantitate care se utilizează în maximum 30 minute. Se aşteaptă 10 minute pentru desăvârşirea reacţiilor chimice şi se amestecă din nou energic. Se aplică în mod clasic pe perete, urmând aceleaşi faze de prelucrare ca şi în cazul aplicării mecanizate. Pasta amestecată cu apă îşi păstrează proprietăţile timp de cel puţin 60 minute. Recomandari: Temperatura mediului în timpul aplicării trebuie să fie între +5°C şi +30°C. Se va evita bătaia directă a razelor solare. În afară de recomandările de mai sus este importantă respectarea normelor şi standardelor în vigoare. Caracteristicile garantate se bazează pe experienţa practică şi pe testele efectuate. Condiţiile specifice locaţiei şi aplicării pot varia faţă de cele prezentate aici, aşadar, utilizarea corectă şi reuşită a produselor noastre nu este în sfera noastră de responsabilitate.
Depozitare: În locuri uscate, în stare închisă, pe paleţi din lemn.
Ambalare: În saci de 30 kg.
Consum specific: 13 - 15 kg / mp / cm grosime strat