Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.

ADEPLAST MORTAR TENCUIALA INT MTI25 30KG (42BUC/PAL)

ADEPLAST MORTAR TENCUIALA INT MTI25 30KG (42BUC/PAL)
 
  Rating curent: 4,00 (1 voturi)
Cod: MTI
Producator: ADEPLAST| Share |

Mortar pentru tencuire si reparatii pentru interior
Descriere: Mortar pentru tencuire si reparatii, aplicabil manual sau cu masina de tencuit.
Caracteristici : - lucrabilitate usoara; - aderenta foarte buna; - dintr-o singura mana se face si aplicarea mortarului si finisarea; - aplicabil 2,5 cm grasime intr-un singur strat; - suprafata super - finisata. Ciment, var, adaosuri minerale, polimeri de imbunatatire a aderentei, lucrabilitatii, plastificatori.
Pregatirea suprafetei de lucru: Se aplica direct pe beton, caramida sau BCA. Se verifica starea peretilor, se elimina eventualele iesiri exagerate de mortar de zidarie, se elimina exfolierile, impuritatile si praful de pe pereti. Se monteaza canturile protectoare de colturi si se aplica o protectie de folii si banda adeziva pe usi si geamuri. Se pregatesc plase de fibra de sticla avand o latime si lungime cu minim 10 cm mai mare pentru armarea portiunilor de perete neabsorbante, de exemplu portiuni de grinzi de lemn sau de beton.
Modalitate de aplicare: Unelte utilizate: - galeata; - amestecator mecanic sau manual; - mistrie; - dreptar cu cutit; - trafalet; - drisca cu bureta rosie; - gletiera; sau: - masina de tencuit; - mistrie; - dreptar cu cutit; - trafalet; - drisca cu bureta rosie; - gletiera. A. Mecanica cu masina de tencuit: Se regleaza cantitatea apei dozate conform necesarului de apa si se aplica mortarul la grosime finala. Peste grinzile de beton, de lemn sau peste alte locuri neabsorbante se va introduce in mortar plasa de armare. Se uniformizeaza grosimea cu un dreptar, dupa care se lasa pana se intareste putin tencuiala aplicata (circa 3 ore). Cand la pipait nu mai este moale tencuiala se indreapta suprafata cu un trafalet. Se stropeste usor si se driscuieste cu o drisca din burete rosie. Dupa circa 30 minute se poate finisa si mai mult trecand peste suprafata obtinuta cu o gletiera. B. Manuala: Pulberea se introduce in apa si se amesteca energic, de preferinta mecanic pana la obtinerea unui amestec cremos, omogen, usor prelucrabil. Se recomanda a se amesteca deodata o cantitate care se utilizeaza in maximum 30 minute. Se asteapta 10 minute pentru desavarsirea reactiilor chimice si se amesteca din nou energic. Se aplica in mod clasic pe perete, urmand aceleasi faze de prelucrare ca si in cazul aplicarii mecanizate. Pasta amestecata cu apa isi pastreaza proprietatile timp de cel putin 60 minute.
Recomandari: Temperatura mediului in timpul aplicarii trebuie sa fie intre +5°C si +30°C. Se va evita bataia directa a razelor solare. In afara de recomandarile de mai sus este importanta respectarea normelor si standardelor in vigoare. Caracteristicile garantate se bazeaza pe experienta practica si pe testele efectuate. Conditiile specifice locatiei si aplicarii pot varia fata de cele prezentate aici, asadar, utilizarea corecta si reusita a produselor noastre nu este in sfera noastra de responsabilitate.
Depozitare: In locuri uscate, in stare inchisa, pe paleti din lemn.
Ambalare: In saci de 30 kg.
Consum specific: 10 - 13 kg / mp / cm grosime strat