Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.

BAUMIX MORTAR TENC. EXT MECANIZAT MTM 84 25kg(48/palet)

BAUMIX MORTAR TENC. EXT MECANIZAT MTM 84 25kg(48/palet)
 
  Nu exista rating!
Cod: D05
Producator: Baumix| Share |

MTM84 - Mortar pentru tencuieli exterioare cu aplicare mecanizata
Caracteristici
- Aplicabila manual sau mecanizat cu masina de tencuit
- Nu contine var
- Permeabila la vapori
- Randament excelent pe suprafete mari si foarte mari
- Aderenta foarte buna la betoane, tencuieli si zidarii


Domeniu de aplicare
Baumix MTM 84 este utilizat la tencuirea(armata sau nearmata) si finisarea concomitenta a suprafetelor din beton, zidarii sau peste tencuieli deja existente la interiorul sau exteriorul cladirilor. Datorita lipsei varului din componenta MTM 84, acesta este recomandat suprafetelor care necesita armarea cu plasa de sarma (preluarea unor diferente mari de planeitate, consolidarea zidariei de BCA etc).
Baumix MTM 84 se mai poate utiliza si pentru tencuirea totala sau partiala a stratului suport inaintea placarii cu placi ceramice sau placi termoizolante, la executarea lucrarilor clasice de tencuiala. Suprafetele pe care s-a aplicat MTM 84 se pot vopsi ca atare sau, daca este necesar un finisaj superior, se pot finisa cu tinci MTI 80 sau cu gleturile Baumix: GLC 46, GLF 48 si GLI 49.


Punere in opera
Inainte de aplicare se va face verificarea stratului suport: se va urmari ca acesta sa fie rezistent, curat, lipsit de impuritati care pot micsora aderenta (grasimi, bitum, praf). Inainte de inceperea lucrarilor de tencuire se recomanda aplicarea stratului de sprit. Aceasta operatie devine obligatorie pe suprafetele de beton netede sau in cazul suprafetelor foarte poroase(zidarie din BCA). Pentru o planeitate foarte buna a suprafetei se vor utiliza martori preparati din MTM 84 sau utilizand profile speciale metalice. Materialul se prepara prin amestecare mecanica sau in masina mecanizata de tencuit in proportie de 25 kg pulbere la 5,5÷6 litri apa. Consistenta materialului se poate ajusta prin adaugarea sau reducerea cantitatii de apa de preparare. La aplicarea materialului cu masina de tencuit se va avea in vedere realizarea consistentei de lucru cu cantitatea minima de apa posibila. Aplicarea mecanizata permite aplicarea in grosimea finala intr-o singura operatie (o grosime normala a stratului de tencuiala este de 3,5÷4cm). Uniformizarea suprafetelor tencuite se face cu dreptare de aluminiu la scurt timp dupa aplicare. La inceperea prizei mortarului (2,5÷24 de ore in functie de conditiile ambientale) acesta poate fi driscuit din gros. Este preferabil sa nu se lucreze pe suprafete expuse direct la soare. Totusi, daca nu exista alternativa, este necesara marirea cant. de apa de amestecare si protejarea respectivelor suprafete cu prelate, etc.
Date tehnice
Compozitie Ciment,substante minerale si aditivi sintetici
Densitate 1,25 kg/l
Rezistenta la compresiune min. 3,5 N/mm²
Absorbtie de apa prin capilaritate W0
Permeabilitatea la apa max. 1ml/cm²
Pierdere de rezistenta la cicluri de inghet-dezghet max. 25%
Proportii de amestec 25 kg praf in 5,5÷6 litri apa
Culoare gri
Timp de punere in opera 1 ora
Temperatura de aplicare 5C – 35 C
Timp de uscare 7 zile/cm grosime
Consum
Randamentul materialului este de 12÷14kg / m² / la fiecare 10mm de grosime a stratului
Ambalare
Saci de 25 kg.
Depozitare
12 luni de la data fabricatiei inscrisa de ambalaj, in ambalajul original, ferit de umiditate.